Oppasdienst (0 t/m 4 jaar) en kindernevendienst (4 t/m 12 jaar)

Elke zondag tijdens de kerkdienst in de Minderbroederskerk is er oppas voor kinderen tot 4 jaar. De oppas vindt plaats in de grote ruimte van het Ontmoetingscentrum naast de kerk. Er is daar volop speelgoed aanwezig en tevens zijn er knutselspullen en boekjes. 

Op elke 2e en 4e zondag van de maand is er kindernevendienst voor kinderen vanaf 4 jaar en tot 12 jaar. Deze kinderen beginnen in de kerk en na het zingen van het kinderlied en een gesprekje met de dominee, gaan ze met de KND-leiding mee. Daar luisteren zij naar een bijbelverhaal of een navertelling die in deze tijd geplaatst is. Na het verhaal gaan we iets knutselen, tekenen of een spel doen dat past bij het onderwerp van die zondag. We proberen hier zoveel mogelijk afwisseling in te brengen en daarbij ook rekening te houden met de leeftijdsverschillen in de groep. De kinderen komen aan het eind van de dienst weer terug in de kerk om gezamenlijk de dienst af te sluiten en Gods zegen te ontvangen.  

Tijdens de adventsperiode en de 40-dagentijd is er elke zondag kindernevendienst. In die periode werken we aan een speciaal project. Dat wordt deels in de kerk gedaan en deels in het Ontmoetingscentrum. Deze projecten worden tijdens de feestelijke diensten van Kerst en Pasen samengevat en afgesloten. Met kerst is er op een vrijdagavond ook een speciale kinderkerstviering. De KND-leiding voert dan een toneelstuk op waarin de kinderen actief betrokken worden.  

Op oneven zondagen – als er geen kindernevendienst is – zijn de grote kinderen welkom om naar het Ontmoetingscentrum te komen. Ze beginnen eerst met hun ouders in kerk en worden dan net als op de andere zondagen naar voren geroepen om het lantaarntje op te halen. Ze lopen dan met de koster mee naar het Ontmoetingscentrum. Daar kunnen ze spelletjes doen, of, als ze dat leuk vinden, helpen met de kleinere kinderen.  

Aan het eind van het schooljaar maken de oudste kinderen de ‘overstap’ van de kindernevendienst naar de Jongerenkerk en het Lucashuis. Dat gebeurt in een dienst die mede door de jongeren van de Jongerenkerk wordt voorbereid. De kinderen die overstappen worden tijdens deze dienst in het zonnetje gezet en krijgen een presentje als aandenken aan hun tijd bij de kindernevendienst. 

Voor de continuïteit van de oppasdienst & kindernevendienst zijn we op zoek naar nieuwe leiding. Ouders, opa’s, oma’s en jongeren vanaf 14 jaar …. iedereen is welkom! Of wil je meer informatie over de oppasdienst of kindernevendienst? Neem dan contact op met:

Evelyn de Zeeuw
Tel. 0475 338020
E-mail: simon-evelyn@planet.nl

Welmoed Jacobs
Tel. 0475 851199
E-mail: knd.roermond@gmail.com

 

Comments are closed.