Op weg voor de laatste reis

Het thema ‘sterven’ wordt meer en meer bespreekbaar, ook in de kerk. Zoals het wonder van het begin van een leven ons zo raakt, zo zal ook het sterven (wat we geloven, wat we hopen en waarop we mogen vertrouwen) ons raken.

Daarom wil de CVT aandacht geven aan het thema ‘stervensbegeleiding’.

Hoe kunnen we naast een goede lichamelijke verzorging ook aandacht geven aan wat we meer zijn, namelijk mens met hart en ziel. Hoe kunnen we voor elkaar van betekenis zijn juist op deze laatste weg? Hoe kunnen we naasten bijstaan in deze moeilijke tijd. Hoe kunnen we ook in de laatste fase van het leven nog sturing aan ons leven geven. En tenslotte is er de vraag hoe het geloof van betekenis kan zijn voor troost en bemoediging in deze tijd.

We starten deze avond met een film, genaamd “Leven naar de dood”, over hoe de mensen in de ‘Ark’ op een respectvolle manier de laatste zorg krijgen in het leven. Daarna gaan we verder in op de zorg die hier wordt gegeven. We geven de aanwezigen ruim de gelegenheid de vragen te benoemen die spelen bij het levenseinde en de zorg in deze levensfase.

De avond wordt verzorgd door de heer Gerard Sars, geestelijk verzorger in de ‘Ark’. Vanuit zijn kennis en betrokkenheid zal hij deze avond, samen met ons, verzorgen. Zijn medewerking wordt door ons zeer op prijs gesteld. De CVT nodigt iedereen van de protestantse gemeenten van Roermond en Maasbracht uit deze avond te bezoeken.

Datum: woensdag 17 april 2013
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum (naast de Minderbroederskerk) in Roermond

Contactpersoon:
Gerard Jonkman 
e-mail: g.jonkman@hetnet.nl

Comments are closed.