Mededelingen

2017

  • Monumentenweekend 2017

In het weekend van 9 en 10 september vindt weer de monumentendagen plaats. In onze kerk zal een overzichtstentoonstelling te zien zijn over onderwerp “200 jaar Protestantisme Gemeente Roermond”. Dit sluit mooi aan bij het thema van 2017 van de monumentendagen. De kerk is begonnen als garnizoensgemeente in 1817 en gegroeid naar een gemeente van “boeren, burgers en buitenlui”.  
Verder is het tevens nationale orgeldag op beide dagen. U bent dan in de gelegenheid om desgewenst het orgel te bespelen en te bezichtigen. De organist Henk Boven zal aanwezig zijn en al Uw vragen beantwoorden. 
De kerk is geopend op zaterdag 9 september van 10.00 – 17.00 uur en op zondag 10 september van 14.00 – 17.00 uur. 

  • Boekenmarkt 2017

Woensdag 26 en donderdag 27 juli in de Minderbroederskerk te Roermond

BOEKENMARKT 2017
beide dagen open van 12:00 tot 21:00 uur

(De opbrengst komt  ten goede aan het restauratieve onderhoud van het kerkgebouw)
Ook dit jaar organiseert de Protestantse Gemeente Roermond samen met de Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk tijdens de Roermondse Sjommelmert weer haar jaarlijkse boekenmarkt. 
De jaarlijks boekenmarkt in de Minderbroederskerk is in de tien jaar van haar bestaan uitgegroeid tot één van de toonaangevende en best bezochte boekenmarkten in Midden- Limburg. Twee dagen lang wordt in de Minderbroederskerk een grote keuze geboden aan tweedehands-boeken van goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen.  De boeken zijn overzichtelijk gerubriceerd op categorie en onderwerp. Voor de echte liefhebber een uitgelezen kans om eindelijk het boek te vinden waar hij of zij al jaren naar heeft gezocht.  Een eldorado voor degene die “zo maar wat te lezen” wil  meenemen naar huis of op vakantie. Een aangenaam tijdverdrijf voor hem of haar die een paar uurtjes wil rond snuffelen in andermans culturele afdankertjes, die hier liggen te smeken om een nieuwe intellectuele uitdaging. En wilt u alleen maar een beetje sfeer opsnuiven en onder de mensen zijn, de koffie en thee staan klaar.
Kortom, voor elk wat wils in de toepasselijke ambiance van de Minderbroederskerk, zelf ook een toonbeeld van behoud van cultureel erfgoed en duurzaam hergebruik.
Tijdens deze boekenmarkt kunt u ook terecht voor CD’ s,  DVD’ s. Uiteraard voor zo ver er aanbod is en zolang de voorraad strekt.  

VOORVERKOOP
Donateurs van de Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk  en leden van de Protestantse Gemeente Roermond bieden wij op dinsdagavond 25 juli van 19.00 tot 20.30 uur de exclusieve gelegenheid om in de voorverkoop boeken aan te schaffen. 

Comments are closed.