Kerstmusical

ster

Met Kerstmis kent iedereen natuurlijk het verhaal van Maria en Jozef en hoe de zoon des Heere 
geboren werd in een stal, dat de herders door een engel werden gestuurd om hem te eren en waar 
de Wijzen van het Oosten een ster volgden naar de stal. 
 
De ster moest alleen maar stralen en schijnen. 
 
Toentertijd was de ster tevreden en wist zeker dat Jezus licht en vrede zou brengen, zelfs toen Jezus vermoord werd voor onze zonden. De mensheid was het waard. Vanaf toen scheen deze ster elke kerstavond om het kersteest nog mooier te maken.
 
Maar met de komst van media, tv, Facebook en Twitter blijft de ster ook op de hoogte. 

En de ster vraagt zich af? Is het wel zo gemakkelijk om te stralen wanneer er zoveel ellende in de wereld is. Om maar te schijnen terwijl je zoveel slechte berichten op het nieuws ziet. Corrupte politicus, zorgkosten die maar blijven stijgen, racisme, terrorisme, haat en hopeloosheid. Deze ster denkt alleen maar: ‘Waar gaat dat allemaal heen met de wereld?’ Wil ik wel stralen voor deze mensen? Waar is de liefde? 

Aan de vooravond van het kerstfeest heeft deze ster alleen maar twijfels en denkt erover om helemaal niet aan de hemel te schijnen. De ster besluit om naar aarde toe te komen en eens uit te zoeken waarom zij in hemelsnaam zou moeten schijnen!

Dit jaar is de kerstmusical geschreven door Claudia en Diana Dumee en hebben er veel bekende en nieuwe mensen mee gewerkt aan deze musical, die dit jaar niet alleen bestaat uit toneel en muziek, maar aangevuld wordt met videoscenes.

Datum: 24 december 2015 Locatie: Minderbroederskerk, Roermond Tijd: 20.00 uur

Toegang gratis

Comments are closed.