Exposities

2017:

  • Boeren, burgers en buitenlui

In de maand september is in de Minderbroederskerk een overzichtstentoonstelling te zien over 200 jaar Protestantse Gemeente Roermond. Door middel van collages met korte teksten, gekopieerde documenten, foto’s e.d. volgen we de geschiedenis van de “Christelijke Protestantse Gemeente”, die als garnizoens-gemeente ontstond en uitgroeide tot een gemeente van “boeren, burgers en buitenlui”, die nu wederom de naam draagt van “Protestantse Gemeente” als onderdeel van de PKN.                    

De tentoonstelling is te bezichtigen op zaterdag 9 september van 10.00 uur – 17.00  en zondag 10 september van 14.00 – 17.00 uur. Tevens is er op woensdag 20 september een avondrondleiding.

N.B. “Boeren, burgers en buitenlui” is het thema van de Open Monumentendag” 2017.

  • Expositie in de maand augustus door Atelier Freiquiltgehege uit Heinsberg

Expositie in de maand augustus door Atelier Freiquiltgehege uit Heinsberg
 Friedgard Mirwald naaide eerst traditionele patchworkdekens. Later gaf ze voor geïnteresseerde mensen bij in de "Familienbildungsstätte” in Heinsberg cursussen. In deze cursussen ging het niet alleen om het eigenlijke naaien, maar ook om het zelfstandig ontwerpen van patronen.
Mevrouw Barbara Kubat-Rietz, bezocht als naai-beginneling met een fascinatie voor patchwork deze cursussen. Sinds 2013 komen zij geregeld samen, eerst privé en sinds juli 2014 in de ruimtes van het “Freiquiltgehege”, om iets nieuws te laten ontstaan uit kleine stukjes stof. In het atelier ontwerpen zij hun eigen patronen en maken ze kunstwerkjes met de langarm-quilt machine.
Ondertussen verwerken zij niet alleen traditionele patchwork stoffen, maar gebruiken ze ook diverse andere materiaal zoals leer, borduurwerkjes, pareltjes en alles wat je kunt naaien om wandtapijten te maken. Zij werken met verschillende technieken bijvoorbeeld papier piercing, vrije knip technieken, applicaties enz. en hechten waarde aan hun eigen ontwerpen. Een ander kenmerk is het recyclen van kledingstukken en het spel met kleuren en kleurverloop.
 

  • Boekenmarkt op 27 en 28 juli tijdens de Sjommelmert in Roermond                                                                                                

Met elkaar kunnen we de boekenmarkt weer tot een succes maken. Onontbeerlijk is daarbij  ook uw hulp en steun. Dat begint bij het beschikbaar stellen van onze/uw overtollige boeken. Maar ook van CD´s die u nu niet of weinig meer beluistert. 
Maar dan komt ongetwijfeld de vraag bij u op; kan ik hiervan afscheid nemen? Dierbare herinneringen komen boven. Twijfel. Wel of niet wegdoen. Hoe vaak heb ik het ingekeken of gelezen de laatste jaren. Of cd´s, waarbij het genre u niet meer boeit. U en wij herkennen dit. Toch gingen velen u voor en ruimden op. Achteraf, zonder spijt! Een opgeruimd gevoel bevrijd je. Dat je ze beschikbaar stelt  t.b.v. de restauraties  van onze mooie, prachtige Minderbroederskerk geeft weer een apart gevoel. Een nieuwe ervaring! En dan nog een bijkomstigheid; Heerlijk dat mijn kinderen dat allemaal niet meer hoeven op te ruimen…………… Herkent u dit? Wilt u uw boeken of CD´s kwijt? Breng ze naar de kerk. Bel en regel het met onze vrijwilligers. Zij staan voor U klaar. Wie?                                                                                                                     Mevrouw Lous Janssen, tel. 0475-318320
Heer Dick Ma, tel. 0475-475177
Gré en Jac Brobbel, tel. 0475-327370 
Inleveren kan ook elke zondag na de dienst in/bij de kerk. Teveel om mee te nemen naar de kerk?  Bel één van ons even. Wellicht kunnen wij in overleg een oplossing aanbieden of hulp bieden. En denkt u nu, vóór en/of tijdens deze  boekenmarkt wil ik zelf ook daadwerkelijk meehelpen, bel ons dan ook! Bijvoorbeeld: boeken ophalen, verkopen, uitpakken, kerk gereedmaken, sorteren, bezoekers wegwijs maken etc. 
U komt in die dagen veel vrijwilligers tegen van de kerk en de stichting. Maar ook ervaren wij ieder jaar weer de inzet voor elkaar.  Gewoon Doen !!!!!!!!

Comments are closed.