Doopgedachtenis

DoopgedachtenisIn de kerk ligt een mooi boek. Daar staan alle namen in van de kinderen die de afgelopen jaren in onze gemeente gedoopt zijn. Op zondag 2 december willen we al die kinderen met hun ouders uitnodigen voor een bijzondere kerkdienst. Een kerkdienst, waarin de doop van jezelf en/of van je kinderen centraal staat. Een kerkdienst waarin we willen vieren en gedenken dat wij (de meesten) ooit gedoopt zijn.

Voor de kinderen: Weet je het niet zeker? Vraag het dan aan je moeder en/of vader! Misschien hebben zij wel een kaars, die je bij je doop hebt gekregen of een kaart, waarop je naam staat of een brief van de dominee. Want als je gedoopt bent, dan hoor je ergens bij. Bij Jezus en alle mensen, die hem willen volgen. Ook jij en je broertje en zusje. En omdat je tot de kring van Jezus mag horen, is er reden om dat te vieren met elkaar, met alle andere mensen, die in zijn naam gedoopt zijn.

En aan de ouders: we zouden het fijn vinden als de kinderen hun doopkaars (voor zover ze die gekregen hebben) zouden kunnen meenemen naar de kerkdienst.

Je ontvangt nog een uitnodiging, maar graag zouden we willen dat je deze datum alvast vrijhoudt voor de kerk.

 

Comments are closed.